Vi är så lyckligt lottade att omges av parker och att ha nära till grönområden som Karlberg och Nationalstadsparken.

Röda bergen
Flygfoto över Röda Bergsområdet, som byggdes under 1920-talet.
I förgrunden ser man Vanadisplan som övergår i Röda Bergsparken. Sankt Eriksgatan går till vänster och Gävlegatan till höger och mitt i området löper Torsgatan.

Röda bergens programområde
Visste du att hela högra delen av området är blåklassat enligt den kulturhistoriska byggnadsklassificeringen? Det motsvarar ett synnerligen stort kulturhistoriskt värde och innebär bl.a. att inga rivningar eller fasadförändringar kan utföras.
Här kan du se hela kartan digitaliserad

S:t Eriksgatan 101
Fasaden för Sankt Eriksgatan 101. Kvarteret har puls med flera restauranger, butiker, frisörer och nära till kommunikationer.

Hälsingehöjden
Utsikt över Hälsingehöjden från gathuset. Det finns en lekpark med gungor och en bollplan och Hälsingehöjden kommer att rustas upp inom kort.

Sätertäppan
Utsikt över Sätertäppan som ligger i anslutning mot vår bakgård. Det är bokstavligen en lugn, grön oas för oss boende i området!

Sätertäppan
En tidig vårbild över Sätertäppan som nyligen blivit upprustad med nya planteringar, bänkar och lyktstolpar i 20-talsstil. ”Ljugarbänkarna” är strategiskt placerade för dem som tycker om att vila benen en stund i solen.

Karlbergskanalen
Karlsbergskanalen. Ett omtyckt område för promenader för oss boende i Vasastan.

Karlbergs slott
Karlbergs slott vid Karlbergskanalen. Slottet ligger inom Militärhögskolans område, men allmänheten har tillgång till terrängen med utmärkta löparspår mellan 07.00-22.00 varje dag.

Entré
Entré Sankt Eriksgatan 101.